Billedkunstner
Lis Kohl, Bakkevej 15, 8400 Ebeltoft

www.liskohl.dk
Send mail til Lis

 


Ekspressionistisk og fabulerende udtryk, ofte med fugleagtige væsner og naive menneskefigurer. Fuglene symboliserer både naturens kraft og menneskets sind.
Farvepalet: Fra afstemte farveholdninger til dristige kulører.

Mit ståsted for udtryk er maleri på lærred. Derudover har jeg bemalet 6 betonæbler à 1500 kg til udsmykning i Ebeltoft by. Senest æblet med Marsk Stighistorien ved Blushøj Camping, maj 2015.
Har tidligere undervist i billedkunst og har prøvet kræfter med: Altertavler, glasmaleri, udsmykningsopgaver, skulpturer, gallionsfigurer samt naturligvis maleri i forskellige materialer. Jeg har bevæget mig væk fra det naturalistiske udtryk over i det ekspressionistiske.

3 motiver er af billedet på æblet: I år 1286 rider Marsk Stig og de sammensvorne til Finderup Lade ved Viborg, hvor Kong Erik Klipping er på jagt. Kongen bliver dræbt og de sammensvorne, 8 danske stormænd bliver dømt for det. De flygter til Norge og derpå bosætter de sig på Hjelm Ø. Her opfører de en borg og driver pirateri på de skibe, der sejler forbi. De får slået mønter, falskmøntneri, så de kan leve et parallelliv fra øen. Disse motiver er afbilledet på skilt og på øletiket.
DSC04918
Snapshot fra afsløringen af æble nr. 6, Blushøj Camping den 2. maj 2015.Der var rundt regnet 150 mennesker mødt op, Slupkoret underholdt efter åbningstale ved Museumsleder Jakob Vedsted og undertegnede. Asbjørn Tyregod, Lejrchef bød velkommen. En ny øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri blev skænket op, en Marsk Stigsøl. Etiketten til denne øl var billedmæssigt hentet fra æblet. Ligeledes blev skilt med den historiske baggrund opstillet neden for æblet, med samme billedmateriale.

Uddannelse:
Liniefag billedkunst, Århus Seminarium, senere opfølgningskurser.
Skulptur og relief i beton, DF3

Årskursus Århus Kunstakademi:
Maleri – Billeddannelse.

Udvalgte udstillinger:
Kunstbygningen Ebeltoft

Brønderslev og Ebeltoft,Påskeudstilling

Fuglsøcentret
Kulturspinderiet Silkeborg

Mols-galleriet.
Ridehuset “Kroppen”

Galleri Lykkegaard

Pavillonen, Grenå