Kate Sandberg

[one_half]Kate Sandberg
Ørvadsvej 10,
8220 Brabrand
Tlf.: 86345400

www.katesandberg-art.dk
Send mail til Kate

 

Kate Sandberg er født og opvokset i Danmark, men har boet i Ægypten, Algeriet, Nigeria og i staten Origon i USA i 28 år, hvor hun har funderet sine evner på skoler og hos kunstnerkolleger i de nævnte lande.

I 1990 vendte hun hjem til Danmark, hvor hun fortsatte sit kunstneriske virke sideløbende med at hun arbejdede som arabisk tolk for Århus Kommune, men er nu billedkunstner på fuld tid.

Motiverne i Kates billeder spænder vidt: Mennesker, dyr, blomster, byer, landskaber og bibelske motiver er skildret med varme, klare og stemningsfyldte farver. Lyden af heste i fremmarch ligger latent i malerierne, så man tror at kunne høre dyrenes prusten og hovenes dumpe trampen for sit indre øre. Foruden de afrikanske værker kan Kate fremvise en række umiskendeligt danske motiver, som har inspireret til en anderledes farveskala end de stærkere varmt pulserende nuancer fra Nordafrika.

Hestene er for mig, når de løber frit, selve symbolet på frihed og glæde, og de har det med at bane sig vej ind i mange af mine billeder, disse stolt, smukke, stærke dyr. Min mor fortalte, at da jeg, som lille var i cirkus første gang, rejste mig og gik min vej, da der ikke var flere heste!

Også naturen er en kilde til bestandig inspiration med sine 4 sæsoner, så klart markerede i vores land, at male det er som selve livet, NU og HER, og dette ene øjeblik kommer aldrig tilbage. Maleriet bliver først rigtig levende, når der opstår en dialog mellem det og mig, og kan derfor forandre sig meget under arbejdet, selvom jeg fra begyndelsen, var inspireret af et bestemt emne.

De foretrukne arbejdsformer er olie, collage og blandform.

Gennem årene er det blevet til et utal af udstillinger herhjemme og i Europa, men også det afrikanske og nordamerikanske kunstinteresserede publikum har haft fornøjelse af Kate Sandbergs billedunivers.

Dertil kommer, at Kate er en anerkendt portrætmaler, som gerne tager mod bestillinger i olie eller akvarel efter aftale.

Årets kunstner ved Ebeltoft Kunstforenings Påskeudstilling 2008

[/one_half][one_half_last]

[/one_half_last]