Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hans Nielsen og Margith Kostending udstiller i Kulturhotellet i Rønde

1. november 2021 - 30. november 2021

Hans Nielsen og Margith Kostending udstiller i Foyeren i Kulturhotellet i Rønde 

Maler Hans S. Nielsen

Hesselager 11

8500 Grenaa

Tlf: 29 85 69 84  

Send mail til Hans

 

Jeg er født i 1950 og er uddannet lærer fra Århus Seminarium. Mine liniefag er historie og religion. Jeg har arbejdet som lærer både i Danmark og i Grønland. Jeg var i Upernavik, i Nordvestgrønland fra 93 til 2000

Hele mit liv har jeg beskæftiget mig med at lave billeder. Det være sig foto, tegning eller maleri. Jeg har ikke nogen egentlig uddannelse i billedkunst, men jeg har arbejdet sammen med mange folk fra både foto og maleriet. 

Jeg har naturligvis kikket meget på andre kunstrere. Jeg kunne nævne mange , men to har måske haft mere betydning for mig end andre, nemlig Hammershøi og Poul Anker Beck. Jeg forsøger ikke at kopire dem – selvom det er sjovt at lave et hammershøibillede ind i mellem – men det er inspirerende at se hvad andre har lavet og tænkt om samme billedudtryk.

Landskaber og modeller er spændende og givende at beskæftige sig med, men andre gange handler det om, at få fat i nogle sammensætninger der ligger nedenunder mange af de dagligdags ting vi bevæger os rundt i. Jeg prøver at fange de billeder der er gemt i mørket eller i drømmen, prøver at huske noget der var næsten glemt. Det er ikke meningen at mine billeder skal indeholde en eller anden skjult betydning eller være oplæg til en dybsindig tolkning. Billederne er sammensat af fragmenter og elementer der samlet giver et udtryk og som siger mig noget – og som andre forhåbentlig også kan få noget ud af. – Det med at sætte ord på billeder, er svært.

Jeg arbejder i olie på lærred. Olie først og fremmest fordi det er langsomt. Jeg har ikke travlt og jeg vil gerne blive ved lyset og skyggerne i nogle dage. Jeg skal skynde mig med at sige, at jeg ikke mener at olie er bedre end acryl, det er bare anderledes. Jeg nyder at processen er så simpel som mulig: At finde det rigtige malermiddel, have nogle gode pensler og nogle gedine farver. Det er bare det der skal til.


Margith Kostending

Mobil: 51 20 38 73.

Email: margith@markos-art.dk

Hjemmeside:  https://www.markos-art.dk

 

Margith Kostending, autodidakt billedkunstner med atelier på Djursland.

Margith Kostending, autodidakt billedkunstner med atelier på Djursland.
Jeg udtrykker gerne mine tanker og følelser i billeder, primært akryl på lærred. Den kreative proces giver energi og rum for en meditativ tilgang til værket. I mine billeder bruger jeg ofte stærke farver og kontraster. Detaljer er væsentlige elementer i mange af mine billeder. Humor sætter for mig det dystre i livet og i kunsten i perspektiv. Mine motiver materialiserer sig ofte via oplevelser i såvel de ydre omgivelser som i mine tanker og følelser.
Min intention er ikke at male skønne og pæne billeder i traditionel forstand. Jeg er blandt andet fascineret af menneskekroppen og kan lide at give den groteske udtryk og lade den indgå i nye sammenhænge og miljøer. Fragmenteret og urealistisk realisme, kunne man kalde disse værker.
Har du lyst til at høre mere om mine billeder eller besøge mig i mit atelier, så kan du altid kontakte mig på margith@markos-art.dk eller på tlf. 51 20 38 73.

CV:
Værkstedsfag/linjefag, Skipper Clement Seminariet, 2003
Malekursus, Kunsthøjskolen Ærø, 2016
Optaget som medlem af Kunstgruppen DJURS, 2019
Præsenteret i bogen 101 Kunstnere 2019

Margith Kostending er synlig her:

Publikationer
DJURS KUNST 2020, folder
KUNSTKATALOG 2021, side 10-11
Online gallerier
Kunstgruppen DJURS website
SINGULART
KUNSTSAMLINGEN
MALERIBASEN
NORDISK KUNST
KUNSTNERNES.com
LALLAPALOOSA

Sociale medier
INSTAGRAM
FACEBOOK


Detaljer

Start:
1. november 2021
Slut:
30. november 2021
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Kunstgruppen Djurs

Sted

Kulturhotellet i Rønde
Hovedgaden 10
Rønde, 8410
+ Google Maps
Telefon:
4
Hjemmeside:
http://www.kulturhotellet.dk/hotellet.aspx