Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; sgwindow_SocialIcons has a deprecated constructor in /var/www/kunstgruppendjurs.dk/public_html/wp-content/themes/sg-window/inc/social-media-widget.php on line 5
Hans Nielsen og Margith Kostending udstiller i Kulturhotellet i Rønde - Kunstgruppen Djurs
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Hans Nielsen og Margith Kostending udstiller i Kulturhotellet i Rønde

1. november - 30. november

Hans Nielsen og Margith Kostending udstiller i Foyeren i Kulturhotellet i Rønde 

Fotograf

Hans S. Nielsen
Hesselager 11
8500 Grenå.
Tlf: 29 85 69 84
 

Send mail til Hans

 

 

 

Website: 42fotografiker.dk/Jeg har hele mit liv lavet billeder. Det har især drejet sig om tegninger, grafik og en del maleri – olie på lærred. Det har alt sammen været i perioder – der har været arbejde, børn og husleje der også skulle passes. Ved siden af maleriet har fotografiet hele tiden været der. Det startede for alvor da jeg underviste i foto for ca 40 år siden. Siden har jeg – samtidig med mit arbejde som folkeskolelærer – haft et lille enmandsfirma hvor jeg fotograferede bryllupper, portrætter osv.

For omkring 10 år siden begyndte jeg mere og mere at se fotografiet som et kunsterisk udtryksmiddel. Ved siden af det digitale har jeg indtil for nyligt holdt fast ved det analoge mellemformat. Hvad kunstfoto angår, har jeg haft en del overvejelser omkring analogt eller digitalt. Det er en længere historie, men her vil jeg blot sige, at jeg nok fremover vil anvende digitalt foto også til kunstfoto. Da jeg begyndte at tage fotografiet alvorligt som kunstfoto, fik jeg pludselig meget at tænke over. Det var ikke nok for mig blot at finde en pæn solnedgang og så registrere den på bedste mekaniske vis. Fotografiet har jo den egenart, at det forholder sig nærmest pedantisk til motivet. Man siger at fotografiet ikke lyver – eller man kunne sige at fotografiet giver mange svar.

Den lidt slikkede æstetik er imidlertid ikke det udtryk jeg er ude efter. Jeg har haft overvejelser omkring fotografiets virkemidler og specifikke egenskaber. Hvad er et godt billede? Er det et godt billede fordi motivet er godt, eller kan et billede have kvaliteter der mere går på det der foregår på billedfladen, lys, skygger, former? Skal fotografiet fortælle noget eller advokere for noget, eller skal fotografiet stå som et æstetisk udtryk på en flade? Eller begge dele?Man kunne også overveje hvorfor man laver billeder. Hvad er meningen med at lave kunstfoto? Har det en dekorativ funktion eller måske ligefrem en terapeutisk virkning?Kunne man forestille sig, at man kunne komme i nærheden af et seriøst æstetisk udtryk, der kunne se tingene på nye måder – måske stille flere spørgsmål end give svar? Det er den type af spørgsmål jeg har brugt en del tid på de sidste år. Jeg har nogle ambitioner med mit kunstfoto, og jeg prøver selv at leve op til dem. Det lykkes nogle gange, men det er ikke nemt.


Margith Kostending

Mobil: 51 20 38 73.

Email: margith@markos-art.dk

Hjemmeside:  https://www.markos-art.dk


Margith Kostending, autodidakt billedkunstner med atelier på Djursland.

Margith Kostending, autodidakt billedkunstner med atelier på Djursland.
Jeg udtrykker gerne mine tanker og følelser i billeder, primært akryl på lærred. Den kreative proces giver energi og rum for en meditativ tilgang til værket. I mine billeder bruger jeg ofte stærke farver og kontraster. Detaljer er væsentlige elementer i mange af mine billeder. Humor sætter for mig det dystre i livet og i kunsten i perspektiv. Mine motiver materialiserer sig ofte via oplevelser i såvel de ydre omgivelser som i mine tanker og følelser.
Min intention er ikke at male skønne og pæne billeder i traditionel forstand. Jeg er blandt andet fascineret af menneskekroppen og kan lide at give den groteske udtryk og lade den indgå i nye sammenhænge og miljøer. Fragmenteret og urealistisk realisme, kunne man kalde disse værker.
Har du lyst til at høre mere om mine billeder eller besøge mig i mit atelier, så kan du altid kontakte mig på margith@markos-art.dk eller på tlf. 51 20 38 73.

CV:
Værkstedsfag/linjefag, Skipper Clement Seminariet, 2003
Malekursus, Kunsthøjskolen Ærø, 2016
Optaget som medlem af Kunstgruppen DJURS, 2019
Præsenteret i bogen 101 Kunstnere 2019

Margith Kostending er synlig her:

Publikationer
DJURS KUNST 2020, folder
KUNSTKATALOG 2021, side 10-11
Online gallerier
Kunstgruppen DJURS website
SINGULART
KUNSTSAMLINGEN
MALERIBASEN
NORDISK KUNST
KUNSTNERNES.com
LALLAPALOOSA

Sociale medier
INSTAGRAM
FACEBOOK


Detaljer

Start:
1. november
Slut:
30. november
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Kunstgruppen Djurs

Sted

Kulturhotellet i Rønde
Hovedgaden 10
Rønde, 8410
+ Google Maps
Telefon:
4
Hjemmeside:
http://www.kulturhotellet.dk/hotellet.aspx